Regeringen øger tilsyn med muslimske friskoler

Integrationsministeriet og Undervisningsministeriet planlægger i fællesskab en særlig tilsynsrunde på 25 muslimske friskoler

Slettet Bruger,

14/07/2008

Integrationsministeriet og Undervisningsministeriet planlægger i fællesskab en særlig tilsynsrunde på 25 muslimske friskoler. Besøg, der skal sikre, at skolerne ikke bliver rugekasser for terrorister. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"I denne tid med islamistisk terror er der selvfølgelig særlig grund til at rette opmærksomheden mod skolerne. Vi ved jo, hvordan det er gået på skoler i Pakistan, hvor tingene har fået lov at udvikle sig," siger undervisningsminister Bertel Haarder til Kristeligt Dagblad.

Ministeriernes planer lægger op til en stramning af friskoleloven, hvis det viser, at skolerne ikke på passende vis forbereder elever til at leve i et samfund med "frihed og folkestyre". Men det vækker stor utilfredshed for Dansk Friskoleforening.

"Det er meget uheldigt, at regeringen vil bruge grovfilen mod friskolerne. Det er dybt forkert at lave lovgivning for alle landets 500 friskoler på baggrund af 25 særligt udvalgte," siger foreningens formand Ebbe Lilliendal Jørgensen.

En kritik, der ikke bider på undervisningsministeren.

"Jeg vil opfodre alle til ikke at være så sårbare i denne debat. Radikalisering er en meget alvorlig sag, og vi kan ikke undvære at se på, hvorvidt det er noget, som finder sted på skolerne," siger Bertel Haarder til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: