Regeringen bryder skattestoppet med ny moms på spil

VK-regeringen er ved at underminere en af sine største sællerter over for vælgerne ved de seneste folketingsvalg - skattestoppet

Slettet Bruger,

03/07/2009

VK-regeringen er ved at underminere en af sine største sællerter over for vælgerne ved de seneste folketingsvalg - skattestoppet.

På trods af at en gennemgribende skattereform netop er vedtaget og dermed skulle sikre ro om skatter og afgifter i en årrække, er en ekstraregning på 100-200 mio. kr. på vej til flere tusind små virksomheder og butikker, der tilbyder spil som eksempelvis Lotto.

Det skriver dagbladet Børsen fredag.

Pengene vil blive opkrævet, uden at virksomhederne umiddelbart bliver kompenseret på andre områder, sådan som regeringen ellers har lovet i sin hidtidige fortolkning af skattestoppet.

"Helt urimeligt," lyder det fra Dansk Erhvervs skattepolitiske chef Bo Sandberg.

Konkret drejer det sig om, at landets kiosker med salg af tips og lotto samt restauranter og cafeer, der har opstillet spillemaskiner, skal til at betale moms af ydelser, der er knyttet til det at tilbyde spil, som bliver udbudt af andre - i praksis det statslige Danske Spil.

Det betyder, at den provision, som kioskejeren modtager fra Danske Spil, fremover bliver reduceret med 20 pct., svarende til momsens andel, skriver Børsen.

[email protected]

Kilde: