Regeringen: Kommuner må ikke tage penge for kurser i rygestop

Danskerne skal kunne ryge og spise som det passer dem, og når de så skal vænnes af med deres dårlige vaner, så skal de have gratis adgang til afvæn...

Slettet Bruger,

30/05/2008

Danskerne skal kunne ryge og spise som det passer dem, og når de så skal vænnes af med deres dårlige vaner, så skal de have gratis adgang til afvænningskurser. Det er budskabet fra Sundhedsministeriet i en ny vejledning til kommunerne.

Kommuner må nu ifølge vejledningen ikke længere opkræve brugerbetaling, når de udbyder rygestop- eller slankekurser til borgerne, og det er formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Venstre-manden Preben Rudiengaard, rigtig glad for.

"Der er lighed for sundhed, så uanset om du er fattig eller rig, skal du have et forebyggende tilbud, og derfor bør det ikke koste noget. Samtidig har vi et skattestop, og ved at lave brugerbetaling ude i kommunerne sniger vi en ekstra betaling ind den vej. Det duer ikke," siger Preben Rudiengaard til Ritzaus Bureau.

Konsulent i Kommunernes Landsforening, Mads Jensbo, er mere skeptisk.

"Vi ved, at borgernes motivation for at gennemføre kurserne stiger, hvis de har betalt et mindre beløb for det. Derfor er det ærgerligt, hvis kommunerne ikke længere har den mulighed," siger han.

[email protected]

Kilde: