Redaktør: Politiske kommentatorer forviser holdninger fra politik

Mediernes udbredte brug af politiske kommentatorer er en af årsagerne til, at dansk politik er blevet en grød uden politikere med markante holdning...

Slettet Bruger,

28/09/2009

Mediernes udbredte brug af politiske kommentatorer er en af årsagerne til, at dansk politik er blevet en grød uden politikere med markante holdninger, som de faktisk er villige til at kæmpe for. Det mener Politikens opinionsredaktør, Per Michael Jespersen. Han konstaterer, at det er de meningsmålingsfikserede politikere, som gang på gang roses af kommentatorerne, mens politikere, der har deres meningers mod, kaldes "politisk tonedøve".

"Når kommentatorerne daglig opdrager danskerne til at elske den stemmemaksimerende professionelle politiker - og lærer dem at tage afstand fra den tonedøve amatør, der siger sin mening, så skaber man normer og rollemodeller. Ikke bare i vælgernes hoveder. Men også i politikernes. For hvilken politiker kan ignorere, at han eller hun af storfnisende kommentatorer bliver udstillet som én, der ikke forstår spillets regler?" spørger Per Michael Jespersen i en kommentar på politiken.dk.

Dermed anspores politikerne til at mene det samme som alle andre, mener Jespersen.

"Der er en stærk sammenhæng mellem to af tidens stærke tendenser: dyrkelsen af spinnet og udviskningen af forskellene i dansk politik. For når kommentatorflokken i stigende grad vurderer politikerne efter deres evner til at charmere midtervælgere, så udvisker man forskellene. Og det er øv! For et levende demokrati forudsætter nu engang, at politikerne deler sig efter anskuelser efter devisen: Jeg står her, du står der - og kompromiset kan vi altid indgå senere," skriver Per Michael Jespersen.

Klik her for at læse mere på politiken.dk

[email protected]

Kilde: