Rapport afdækker omfattende EU-korruption

Der bliver fusket med de penge, EU-parlamentarikerne får til at ansætte personale

Slettet Bruger,

24/02/2008

Der bliver fusket med de penge, EU-parlamentarikerne får til at ansætte personale. Det er ifølge politiken.dk konklusionen på en hemmelig rapport, udarbejdet af EU's svindelkontor OLAF.

De 785 parlamentarikere får tilsammen udbetalt over 140 mio. euro (cirka 1,4 mia. danske kroner) årligt, og dem er de åbenbart så dårlige til at forvalte, at den britiske, liberale parlamentariker Chris Davies har fundet det nødvendigt at tilkalde svindelkontoret.

Davies er som medlem af af parlamentets budgetkontroludvalg en af de få, der har fået lov til at læse rapporten. Men kun under opsyn og med strenge restriktioner om, hverken at referere eller notere, hvad der står i den.

Svindel med kontorpenge
"Denne rapport er det rene dynamit," siger han ifølge politiken.dk, og anklager åbenlyst sine kolleger for ikke at have fulgt reglerne:

"Der er stor modvilje blandt nogle af parlamentarikerne mod at sikre, at europaparlamentet overholder de samme strenge krav til de finansielle procedurer, som vi forventer af andre offentlige institutioner. Når der kommer navne på nogle parlamentarikere, og de bliver smidt i fængsel, er der måske flere, som vil få et mere acceptabelt forhold til reglerne," siger han i en pressemeddelelse.

Den britiske tabloidavis The Sun mener at vide, hvad der står i den hemmeligholdte rapport, og beskriver hvilke svindelnumre, der angiveligt skulle finde sted i EU-Parlamentet. Nogle parlamentsmedlemmer skulle således ansætte et fiktivt personale og derefter beholde pengene selv. Andre ansætter ukvalificerede familiemedlemmer til høje lønninger og bonusser, påstår avisen.

"Ikke hemmelig - fortrolig"
Avisen citerer en anonym kilde fra parlamentet, der hævder, at rapporten bliver hemmligholdt af hensyn til EU-valg næste år. Det bliver dog afvist af en talsmand for Parlamentet:

"Rapporten er ikke hemmlig - den er fortrolig," siger talsmanden til The Sun.

[email protected]

Kilde: