Radikalt byrådsmedlem bakker op om Ny Alliances skattepolitik

Slettet Bruger,

18/05/2007

Khaders skatteudspil møder nu opbakning fra en uventet kant. Nadeem Farooq, der er byrådsmedlem for de Radikale og formand for arbejdsmarkedsudvalget i Høje-Taastrup Kommune, støtter op om forslaget, som han kalder for fremsynet og modigt.

"Det er korrekt, at ikke alle grupper i samfundet får lige store gevinster ved skattelettelserne i første omgang, men ingen får mindre end i dag, og på lidt længere sigt vil en sådan skattereform styrke den danske økonomi og konkurrencekraft så meget, at alle danskere vil få et betydeligt løft i levestandarden," skriver han i en pressemeddelelse.

Nadeem Farooq skriver videre, at "det rekordhøje skattetrykt har fuldstændigt smadret servicesektoren, idet akademikeren skal tjene ca. 1.000 kr. for at give håndværkeren 100 kr. i hånden. Det gør det desuden svært for lavtuddannede og indvandrere at komme ind på arbejdsmarkedet."

Han afviser Arbejdernes Erhversråds påstand om, at skattelettelserne vil koste 52 mia. kr. Prisen vil snarere være det halve, og dem kan man sagtens finde, hvis bare der er politisk vilje. Blandt Nadeem Farooqs forslag er at begrænse dagpengeperioden, fjerne SU'en for kandidatdelen på de videregående uddannelser og at lade ejendomsskatterne stige en smule for at undgå en overophedning af økonomien.

MKR

Kilde: