Radikalt bagland vil ikke i regering med S-SF

Et flertal af Det Radikale Venstres lokalformænd mener nu, at deres partis folketingsgruppe skal undlade at gå i regering med Socialdemokraterne og...

Slettet Bruger,

01/09/2009

Et flertal af Det Radikale Venstres lokalformænd mener nu, at deres partis folketingsgruppe skal undlade at gå i regering med Socialdemokraterne og SF efter et valg. Det viser en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget blandt 44 radikale lokalformænd, efter at Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal i sidste uge fremlagde et fælles skatteforslag og fastslog, at de Radikale ikke vil få indflydelse på udlændinge- og skattepolitikken i en eventuel kommende fælles regering.

"Vi skal ikke sige ja til ministerbiler, når skat og udlændinge ikke er til diskussion. De Radikale kan ikke give køb på to så essentielle områder," siger lokalformand Hans Jørgen Skriver fra Billund til Berlingske Tidende.

Han bakkes op af Jan Tækkemand, radikal lokalformand i Vejle:

"Det er problematisk, når vi ikke kan få hjerteblodet med ind i en regering. Så er det måske bedre at stå udenfor. Men vi vil fortsat af med VKO-flertallet."

Den radikale folketingsgruppes næstformand, Morten Østergaard, vil dog ikke opgive ambitionen om at indgå i en kommende socialdemokratisk ledet regering.

"Vi har ingen planer om at ændre på, at vi ønsker en ny regering. Men hvis man vil bruge de radikale stemmer - og vores ambition er at komme i regering - så kræver det indflydelse. Dér er alle politikområder i sagens natur i spil," siger Morten Østergaard til Berlingske Tidende.

Nej, de er ikke, lyder svaret fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen:

"Udlændinge- og skattepolitikken kan de ikke få indflydelse på, og det bliver der ikke ændret ved," siger han.

[email protected]

Kilde: