Radikale vil have frameldeordning for organdonation

I dag behandles løsgængeren Pia Christmas-Møllers forslag i Folketinget om, at danskere, der fylder 18 fremover skal tage stilling til, om de vil v...

Slettet Bruger,

09/05/2008

I dag behandles løsgængeren Pia Christmas-Møllers forslag i Folketinget om, at danskere, der fylder 18 fremover skal tage stilling til, om de vil være organdonorer. Det er ikke stærkt nok, lyder det fra Det Radikale Venstres sundhedsordfører, Lone Dybkjær. Hun foreslår, at alle danskere automatisk bliver optaget i Donorregistret fra deres 18. leveår.

"87 procent af befolkningen er positive over for organdonation, men alligevel er kun 10 procent tilmeldt Donorregistret. Jeg tror hverken, at danskerne er ligeglade eller kyniske. Problemet er, at vi i vores travle hverdag ikke altid når at føre alle vores gode hensigter ud i livet," siger Lone Dybkjær.

Derfor foreslår de Radikale, at alle automatisk bliver donorer, når de fylder 18 år. Vil man ikke være det, så må man aktivt give udtryk for, at man ønske at beholde sine organer, også når man skal lægge sig graven.

"Hvis ikke vi får sikret, at der er organer nok, vil mennesker fortsat dø, fordi de ikke kan få de livsnødvendige organer, og den illegale handel med organer vil vokse til uanede højder," siger Lone Dybkjær.

[email protected]

Kilde: