Radikale udfald på landsmøde

Slettet Bruger,

15/09/2007

Selv om den radikale ledelse forsøger at undgå en afstemning, der udelukker Anders Fogh Rasmussen som partiets statsministerønske efter næste valg, så holder man sig ikke tilbage med kritikken fra talerstolen på Hotel Nyborg Strand, hvor partiet netop nu holder landsmøde.

"I forsommeren kvitterede jeg for statsministerens bevægelser på indvandring og hans accept af forskellighed som en styrke for Danmark. Senest har det dog knebet gevaldigt - i forbindelse med skatteaftalen var vi tilskuere til blokpolitikken i dens massive form," har Margrethe Vestager blandt andet udtalt ifølge jp.dk.

Helt anderledes forholder det sig med socialdemokraterne. Partiets udspil til en skattereform falder i god radikal jord.

"Jeg har lagt mærke til, at Socialdemokraterne også kan se et politisk rum efter blokpolitikken: Senest har de erklæret sig klar til en grøn, socialt afbalanceret og fuldt finansieret skattereform. At de vælger reformvejen og det brede samarbejde, når de siger, at et borgerligt parti skal være med. Det vil jeg gerne her kvittere positivt for," sagde Vestager.

Samarbejde mod Kjærsgaard

Den radikale partileder brugte også taletid på at advare mod DF-indflydelse på dansk politik. Det samme gjorde partiets landsformand Søren Bald. I sit indlæg var han efter statsminister Anders Fogh Rasmussen for at have kritiseret besættelsestidens regering. Dengang som nu var der behov for samarbejde for at undgå terror og rædsel.

"Dengang stod en overmægtig og brutal fjende i landet. I dag sidder Pia Kjærsgaard i Folketinget," sagde Bald til det lyttevillige publikum.

[email protected]

Kilde: