Radikale siger ja til midlertidig underfinansiering af skattereform

De Radikale åbner nu for, at en kommende skattereform kan bruges som en kickstart af dansk økonomi ved at indeholde en midlertidig skattelettelse, ...

Slettet Bruger,

28/11/2008

De Radikale åbner nu for, at en kommende skattereform kan bruges som en kickstart af dansk økonomi ved at indeholde en midlertidig skattelettelse, skriver dagbladet Børsen.

Partiets leder, Margrethe Vestager, mener, at hvis der næste år er behov for at sætte gang i økonomien, kan man vælge at indfase lavere skat på arbejde hurtigere end højere grønne afgifter for ad den vej at skubbe til økonomien i en periode.

Dermed går de Radikale imod den fælles linje, som Socialdemokraterne og SF har lagt frem op til skatteforhandlingerne. Vestager kommer med sin melding, efter at blandt andre de økonomiske vismænd har foreslået en skattereform, der er underfinansieret i starten.

"Som udgangspunkt skal en skattereform være finansieret krone for krone. Men dét, som jeg åbner for, er, at det ikke nødvendigvis behøver at være fra dag ét, hvis der er solide økonomiske tegn på, at det kunne være fornuftigt at hale det lidt ud. Hvis det viser sig, at økonomien på det korte sigt trænger til en stimulans, så er vi villige til at se på det i en skattereform," siger Margrethe Vestager til Børsen.

[email protected]

Kilde: