Radikale og SF vil have blank straffeattest efter et år

Danskere, der begår et voldeligt overfald, bør allerede et år efter deres dom kunne gå til jobsamtale med en ren straffeattest

Slettet Bruger,

05/05/2008

Danskere, der begår et voldeligt overfald, bør allerede et år efter deres dom kunne gå til jobsamtale med en ren straffeattest. Det mener de Radikale ifølge Berlingske Tidende, og forslaget bakkes op af SF.

"For mange især unge medfører en plettet straffeattest, at de ikke kan få job. Så i stedet for at få de unge på ret køl igen, holder vi dem ude af samfundet, ved at lovovertrædelsen står på straffeattesten i fem år. Det er for lang tid. Et år vil være mere passende," siger de Radikales retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, til Berlingske Tidende.

God idé, lyder det fra SF:

"Vi er enige i, at det er et stort problem for de unge, der engang har fået plettet deres straffeattest. Der er jo nærmest ingen steder, de kan få job i dag," siger retsordfører Karina Lorentsen.

Forslaget skydes dog ned af både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

"Hvis man har stjålet nogle penge, er det helt relevant, at arbejdsgiveren i en butik har adgang til den oplysning i fem år," siger Marlene Harpsøe, medlem af retsudvalget for Dansk Folkeparti, mens Socialdemokraterne i stedet vil begrænse arbejdsgivernes ret til at bede om en straffeattest:

"Der er situationer, hvor det dybest set ikke vedrører arbejdsgiveren, hvad man har stående på straffeattesten," siger den socialdemokratiske retsordfører, Karen Hækkerup, til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: