Radikale accepterer 24-års regel

Slettet Bruger,

27/10/2007

De Radikale prøver nu at lukke for tre ugers insisterende spørgsmål om hvorvidt en kommmende SR-regering vil kunne samarbejde om flygtningepolitikken. Ulmative krav har partiet nu kun et af, en kommende regering skal være uafhængig af Dansk Folkeparti. Det skriver Politiken. Dermed er alt andet i spil, også et radikalt holdningsskift på udlændingeområdet.

"Vejen til regeringsdannelse er viljen til at finde nye, gode løsninger. Gamle regler står ikke i vejen for regeringsdannelse, heller ikke 24-års reglen og tilknytningskravet," siger Margrethe Vestager til Politiken.

Den radikale leder lægger dog ikke skjul på, at partiet er modstander af de nuværende politik. Og partiet vil have konsekvenserne af såvel 24-års reglen som tilknytningskravet undersøgt nøjere, hvis de bliver en del af en kommende regering. Det krav er Socialdemokraterne helt med på, og hos Helle Thorning Schimdt er der lettelse over den lukkede flanke.

"Det er en milepæl i samarbejdet mellem Socialdemokraterne og de radikale. Det her bliver helt afgørende for at vise vælgerne, at der er et klart alternativ til den siddende regering," udtaler Helle Thorning Schmidt til Politiken.

K: Ren taktik og vælgerbedrag
Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for den radikale udmelding. Dagens budskab fra Vestager er bedrag af vælgerne og udtryk for valgkampstaktik, vurderer den konservative Lene Espersen over for Ritzau.

"De Radikale har været de argeste modstandere af regeringens udlændingepolitik og har kritiseret den sønder og sammen i seks år. Tre dage inde i valgkampen siger de så: Jamen, vi behøver ikke diskutere det nu, for vi vil egentlig godt i regering med Socialdemokraterne, siger Lene Espersen.

Den konservative kronprinsse er ikke i tvivl om, at reglen vil blive ændret ved radikal regeringsdeltagelse. Det er Vestagers krav om en nærmere undersøgelse af reglens konsekvenser en klar indikation på, mener hun.

[email protected]
Kilde: