Radikale: Ikke noget stærkt alternativ til en VK-regering

Slettet Bruger,

08/07/2007

For snart et halvt år siden blev statsminister Anders Fogh (V) kaldt for en "farlig mand" af de Radikales daværende leder Marianne Jelved. Men i mellemtiden har de Radikale blødt op, og den nye leder, Margrethe Vestager, mener nu, at Fogh er en pragmatisk politiker.

"Anders Fogh er i bevægelse. Jeg ved ikke, hvor dybt det rækker ind i Venstres rækker, men statsministeren har taget konsekvensen af alle de målinger, der viser, at VKO ikke har flertal efter næste valg. Hvis han ikke har sit flertal, så må han finde en anden måde at operere på. Og det er her, Fogh har vist sig som en pragmatisk politiker," siger Margrethe Vestager til Politiken.

Flere politiske iagttagere har vurderet, at de Radikale højst sandsynligt vil svinge i retning af Socialdemokraterne ved næste valg, men det afviser Margrethe Vestager. "Alt er muligt," siger hun.

"Intet stærkt alternativ til VK"
Selv om Margrethe Vestager ikke vil kritisere Socialdemokraterne direkte, erkender hun, at "der ikke er noget stærkt alternativ til en VK-regering" i øjeblikket og at Ny Alliance har styrket Fogh.

Hos Socialdemokraterne er gruppeformand Carsten Hansen ikke enig i Margrethe Vestagers vurdering af det svage alternativ til en VK-regering.

"De radikale er hårdt presset af Ny Alliance, så de lægger sig mere ind på midten. Men jeg glæder mig over, at Margrethe Vestager siger, at alt er muligt. Luften risikerer at gå ud af Ny Alliance. Så det gælder om at bevare hjertet varmt og hovedet koldt. For der er store kræfter i befolkningen, der gerne vil have et andet flertal."

mkr

Kilde: