Radikal uro efter Vestagers VKYR-afvisning

Slettet Bruger,

07/11/2007

Margrethe Vestagers afvisning af et samarbejde med Venstre, Konservative og Ny Alliance er i direkte modstrid med den radikale selvforståelse af at være et midterparti, der søger indflydelse, mener store dele af partiets bagland. Det skriver DR Online.

På partiets hjemmeside møder Vestagers holdning kritik fra flere sider. Medlem af den radikale hovedbestyrelse og folketingskandidat Rune Heiberg Hansen er ikke i tvivl om konsekvenserne.

"Fast plads på rød stue. Det er vel kernen af vores nye kurs. Vores nye strategi skulle gøre op med "Den Anden Vejs" ultimative krav. Desværre har vi nu udvidet det ultimative krav om en regering uafhængig af DF til et ultimativt krav om en regering "rødt i rødt", skriver Heiberg Hansen.

Også folketingsmedlem Charlotte Fischer erklærede sig i dagens Politiken uenig i kursen. Er der et VKYR-flertal efter valget, så skal partiet strække sig langt for at sikre, at Dansk Folkeparti holeds væk fra indflydelse, mener. Fischer og Rune Heiberg Hansen er dermed i langt bedre kontakt med det radikale bagland end partileder Margrethe Vestager.

DR har således foretaget en rundspørge, der viser at 78 procent af de radikale kommuneforeningsformand ønsker at søge position som støtteparti for en VK-regering, hvis valget giver et VKYR-flertal. Kun 6 procent svarer nej.

[email protected]

Kilde: