Radikal strid om udlændingepolitikken

Slettet Bruger,

28/10/2007

Gårsdagens flankelukke-udmelding fra de Radikale om at udlændingepolitikken ikke skulle stå i vejen for et kommende regeringssamarbejde med Socialdemokraterne, møder nu stærk modstand fra flere medlemmer af den radikale folketingsgruppe. Det skriver Politiken. Tidligere udlændingeordfører Simon Emil Ammitzbøll mener at partitoppen har dummet sig med udmeldingen. Vælgerne bør have mulighed for at stemme på den rene radikale vare.

"Vi skal stå fast på, at vi vil have nogle andre regler på familiesammenføringsområdet. Og skal der laves kompromiser på det her område, så skal de laves efter valg. Der er mange mennesker, der regner med os. Vi er det sidste bolværk i kampen for at lave udlændingepolitikken om. Det er farligt, hvis man udvisker forskellene mellem R og S inden et valg, " siger Ammitzbøll til Politiken.

Hans kollega på tinge Charlotte Fischer går skridtet videre. Tilknytningskravet er radikalt "hjerteblod" og det bør man ikke forhandle med Socialdemokraterne om under en valgkamp. Snarere burde man overveje, om man overhovedet vil være samarbejdspartner for Socialdemokraterne, som har gjort det helt klart, at de ikke vil pille ved hverken 24-års regel eller tilknytningskrav.

"Jeg er alvorlig i tvivl, om jeg kan sidde med i en regering, som accepterer tilknytningskravet. Det er en meget stor mundfuld for mig det her," siger Charlotte Fischer.

Den tidligere formand for Radikal Ungdom Zenia Stampe, som også er et sandsynligt kommende folketingsmedlem, er enig med de to. Dermed tegner der sig et billede af et radikalt parti, der får vanskeligheder med at sælge sin nye position. Ifølge næstformand Morten Østergaard kunne uenigheden dog være løst, hvis kritikerne havde drøftet kursskiftet med partliedelsen.

"Så tror jeg, at det ville have stået klart for dem, at vi ikke har opgivet nogle mærkesager," siger Morten Østergaard til Politiken.

[email protected]

Kilde: