Radikal kandidat: Fatwa-politiker bomber integrationen tilbage

Slettet Bruger,

12/11/2007

Indvandrerpolitikere, der blander religion og fatwa ind i den danske valgkamp, lægger gift ud for integrationen, lyder det fra Nadeem Farooq, der er folketingskandidat for de Radikale og medlem af byrådet i Høje Taastrup. Han reagerer på den socialdemokratiske politiker Hamid El Mousti, der har udstedt en fatwa mod de muslimer, der ikke stemmer ved valget i morgen.

"Hver eneste dag kæmper jeg og mange andre for at styrke integrationen i Danmark, og det er i forvejen op ad bakke at skabe et samfund uden parallelsamfund og med harmonisk forhold mellem danskere og indvandrere, men så er det virkelig forstemmende, at politikere med indvandrerbaggrund opfører sig som elefanter i et glashus og bruger religion til at fremme deres egen politiske sag," siger Nadeem Farooq.

Han placerer en del af ansvaret for muslimernes negative omdømme i samfundet hos de indvandrerpolitikere, der bruger religionen efter forgodtbefindende:

"Vi bliver tudet ørene fulde med, at samfundet og medierne er med til at skabe et stereotypt billede af muslimerne, men det er min klare opfattelse, at muslimske politikere selv er med til at bære ved til bålet med sådanne bombastiske udtalelser".

Nadeem Farooq ser gerne ligesom Hamid El Mousti gerne, at mange muslimer stemmer, men ...

"Det skal være funderet på holdninger og politik, ikke på religion," fastslår han.

[email protected]

Kilde: