Røvet sikkerhedschef: Skuffet over Blekingegadebandemedlems bekendelser

Den tidligere sikkerhedschef i Daells Varehus, Søren Østergaard, mener ifølge dr

Slettet Bruger,

19/03/2009

Den tidligere sikkerhedschef i Daells Varehus, Søren Østergaard, mener ifølge dr.dk, at Bo Weymanns indrømmelser kommer for sent og ikke afslører nok.

"Det kunne jeg godt have savnet, at ikke bare han, men at alle sammen havde gjort for mange år siden i stedet for at dække over hinanden," siger han til dr.dk.

Det tidligere medlem af Blekingegadebandemedlem, Bo Weymann, er ifølge Ritzau ikke uenig i sikkerhedschefens kritik. Han understreger, at han ikke forventer, at han hyldes for sin bekendelse og han opfordrer samtidig de andre medlemmer i Blekingegadebanden til at stå fem.

"Jeg opfordrer de andre til at stå frem. Sagen har efterladt så mange sår hos ofre af forskellige typer, at en mulighed for forsoning skal basere sig på at man står frem og fortæller sandheden," siger han ifølge Ritzau, og tilføjer om hans egen tilståelse:

"Den er ikke specielt glorværdig, og det er alt, alt for sent."

Søren Østergaard, der lige var blevet ansat som inspektør i Daells Varehus, da røveriet fandt sted i 1986, mener også, at Bo Weymann kunne have afsløret mere. Der er mange ubesvarede spørgsmål som stadig piner ham og hans kollegaer.

"Hvor langt var røverne klar til at gå? Var de klar til at skyde allerede dengang? Var der blevet skudt, hvis røverne ikke havde tabt ammunitionen på gulvet i starten af røveriet?" spørger han ifølge dr.dk.

Røveriet i Daells Varehus kostede ikke menneskeliv, som røveriet i Købmagergade få år senere, men den kvindelige hovedkasserer i varehuset blev slået ned og inspektionschefen kom i direkte slagsmål med røverne og fik flere fingre knust.

Endelig tror Søren Østergaard ikke på, at Bo Weymann ikke ved hvem som skød og dræbte den unge politibetjent Jesper Egtved Hansen. Bo Weymann har ellers fastholdt, at han ikke har snakket med nogle af de andre bandemedlemmer om det, også selvom hans egen bror, Jan Weimann, var til stede under Købmagergadekuppet.

"Det kan jeg godt have min tvivl om. Jeg tror ikke, at man kan lægge sådan en tilværelse bag sig og lade være med at snakke med de andre, bare fordi man træder ud af gruppen. Så jeg er sikker på, at de må have snakket så meget om det, så han har en næsten klokkeklar anelse om, hvem det var, der skød. Samtidig er hans bror er jo et nærstående familiemedlem, så jeg kan ikke forstille mig andet end, at de må have talt sammen," siger den tidligere sikkerhedschef til dr.dk.

[email protected]

Kilde: