Rønn vil udvise ved flerkoneri

Mænd, som er gift med flere koner, skal udvises af Danmark, mener integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, efter at kilder i det muslimske miljø ...

Slettet Bruger,

20/04/2009

Mænd, som er gift med flere koner, skal udvises af Danmark, mener integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, efter at kilder i det muslimske miljø har fortalt, at flerkoneri er langt mere udbredt, end myndighederne aner.

"Jeg har bedt mine embedsmænd om at udforme et forslag, der med syvtommersøm slår fast, at bigami, flerkoneri, kan medføre udvisning. Forslaget vil indgå som ændringsforslag i det forslag, der forleden var til førstebehandling i Folketinget, og som drejer sig om andre skærpelser af udvisningsreglerne," udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

Birthe Rønn Hornebech mener at kunne slå fast, at kvinder, som hos en imam lader sig gifte med en mand, som i forvejen har én eller flere koner, er undertrykte.

"Det er fuldkommen uacceptabelt, at kvinder undertrykkes i ægteskabsforhold, som er imod deres vilje, og det er helt utroligt, at der åbenbart er mænd, der ikke vil forstå, at bigami er strafbart i Danmark og strider mod grundlæggende normer om frihed og ligebehandling," siger hun.

Den danske konvertit Jette Abou-Hawache fra Gellerup Parken i Århus udtalte i går til Jyllands-Posten, at hun kender seks muslimske kvinder, der lever i et flerkone-forhold, og at de angiveligt gør det mod deres vilje.

"Danmark har et problem, som politikere og myndigheder slet ikke har opdaget. Kvinderne i flerkone-ægteskaber er spærret inde enten fysisk eller psykisk, og det er kvindeundertrykkelse af værste skuffe. Der bør gøres noget for de kvinder," lød det fra hende.

[email protected]

Kilde: