Røgkontrollanter: Ingen kan vide sig sikre

Med det nye år lyder startskuddet til Arbejdstilsynets jagt på uregelmenterede smøger

Slettet Bruger,

02/01/2008

Med det nye år lyder startskuddet til Arbejdstilsynets jagt på uregelmenterede smøger. 500 kontrollanter står klar til at slå hårdt ned på alle virksomheder og restaurationer, der ikke overholder det omdiskuterede rygeforbud. Det skriver berlingske.dk.

Rygeforbuddet trådte i kraft 15. august sidste år, og det sidste halve år har været en såkaldt tilvænningsperiode, hvor arbejdspladserne er blevet vejledt, så de kan overholde de nye regler. Men fra første dag i det nye år får piben en anden lyd, og arbejdsgiverne står til bøder på op til 10.000 kr., hvis der er ulovlig cigaretrøg på arbejdspladsen.

"Jeg tror, at hovedparten af virksomhederne vil overholde loven og er glade for den. Men virksomhederne kan være sikre på, at vi ånder dem i nakken. Der er ingen, der kan føle sig sikre. Og loven har fået så meget omtale, at ingen kan sige, at de ikke har hørt om den," siger Lis Gamborg, vicedirektør i Arbejdstilsynet til berlingske.dk.

Hård kerne
Rygeforbuddet har mødt stor modstand, bl.a. fra restaurationsgæster, der ikke mener, at embedsmænd skal blande sig i, hvornår de må tage en smøg. Nogle restaurationer har også bebudet, at de vil spare op til bøderne og så lade gæsterne pulse løs.

"Der er da stadig en 'hård kerne' inden for restaurationsbranchen, der blæser på reglerne. Nogle er ligeglade og siger, at de bare betaler bøderne. Men det må jo komme an på en prøve. Og forhåbentlig kommer disse virksomheder på andre tanker," siger Lis Gamborg til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: