Rådgiver: Danske politikere kan ikke lukke alle skattely

Hvis politikerne tror, at de kan stoppe virksomheders og borgeres flugt til skattemæssigt mildere himmelstrøg via kamp mod internationale skattely,...

Slettet Bruger,

23/10/2009

Hvis politikerne tror, at de kan stoppe virksomheders og borgeres flugt til skattemæssigt mildere himmelstrøg via kamp mod internationale skattely, så må de tro om igen, lyder det fra den danske offshore skatterådgiver Kaj Worsøe Jensen i Berlingske Tidende.

"OECD har opgjort antallet af skattely til 84, og en række af dem vil ganske rigtigt blive lukket ned de kommende år. Men det vil fortrinsvis ske for de gamle britiske kolonier i Caribien og traditionelt skattevenlige stater som Delaware i USA, hvor G20-landene og OECD har noget at skulle have sagt. Selvstændige stater, som fungerer som skattely, lader sig ikke koste rundt med. Det drejer sig eksempelvis om Hong Kong, Belize og Seychellerne," siger Worsøe Jensen til avisen.

Kaj Worsøe Jensen mener, at politikerne stikker både sig selv og deres vælgere blår i øjnene, når de hævder, at de kan vinde kampen over skattelyene. Den aftale om informationsudveksling, som eksempelvis Danmark indgik med Schweiz den 21. august, er efter hans vurdering ikke meget værd:

"Hvis schweizerne skal opgive bankhemmeligheden, skal der en folkeafstemning til. Og det udfald er givet på forhånd. Hverken Schweiz eller Liechtenstein går med til at udlevere oplysninger om bankkunderne. De aftaler, som politikerne har indgået, handler bare om at snakke lidt om, hvordan skattesystemerne fungerer med ret idéforladte referencer til pensioner og aktieudbytte. Det kan ikke bruges til noget. Når skatteminister Kristian Jensen praler af, at han har tænkt sig at sparke døren op til de sidste skattelylande, så er det en voldsom overdrivelse. Det vil ikke ske," siger Kaj Worsøe Jensen.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: