Rød og blå regering lige uansvarlige

Slettet Bruger,

13/11/2007

Finansmarkedet kommer ikke til at opleve de store udsving, hvad enten statsministeren hedder Anders Fogh eller Helle Thorning. For på emner som skat og offentligt forbrug er der nemlig ikke den store forskel på de to blokke i dansk politik, siger flere finanseksperter til Berlingske Tidende.

"Siden vi fik fastkurspolitikken i begyndelsens af 1980erne, har vi jo haft ansvarlige røde regeringer. Ikke dermed være sagt, at den nuværende regering altid optræder ansvarligt med hensyn til den offentlige udgiftspolitik. Men en rød regering vil ikke være meget mere uansvarlig end den nuværende regering," siger seniorøkonom i Jyske Bank, Peter Skøttegaard Øemig, til Berlingske Tidende.

Retorikken kan være forskellig fra parti til parti, men på emner som fastkurspolitk, EU-medlemskab og velfærdsreformer, er alle politikkerne enige.

"Selv den nuværende regering pøser jo penge ud af vinduet på lavere skatter, større offentligt forbrug, kvalitetsreformer med videre. Så vi tror ikke, at der vil ske drastiske ændringer," siger Danske Banks cheføkonom, Steen Bocian, til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: