Radikale: DR skal låne gratis

Slettet Bruger,

30/10/2007

De Radikales medieordfører Simon Emil Ammitzbøll melder sig nu med en redningsplan til DR´s skrantende økonomi. Det skriver politiken.dk. 150 millioner årligt vil DR kunne spare, hvis det radikale forslag om et rente- og afdragsfrit lån på 1,7 milliarder bliver en realitet. Og dermed vil DR kunne gå fri af de besparelser, der har været nødvendige efter budgetoverskridelserne i forbindelse med byggeri af den nye koncertsal.

"DR kan få en optimisme tilbage, så man kan koncentrere sig om det væsentlige - nemlig at levere godt public service tv og radio til danskerne," siger Simon Emil Ammitzbøll, medieordfører for de Radikale til politiken.dk.

En foræring på et tilsvarende beløb ville kræve, at der blev fundet en besparelse et andet sted på statens driftsbudget. Men ved at tilbyde DR pengene som lån, så slipper man for det.

"Staten har jo penge til, at de kan låne det her beløb ud. For om du hæver eller sænker de statslige lån med 1,7 milliarder, det betyder ingenting for staten overhovedet," siger Ammitzbøll.

For Danmarks Radio derimod ville 1,7 batte en del. Ikke mindst fordi pengene efter den radikale plan først skal betales tilbage i 2037, og som Simon Emil Ammitzbøll konstaterer, så er 1,7 milliarder kroner ikke så meget i år 2037.

[email protected]Kilde: