RCTV sender igen i Venezuela

Slettet Bruger,

17/07/2007

Efter at være tvunget bort fra æteren af landets præsident, Hugo Chavez, d. 27. maj, begyndte Radio Caracas Television, RCTV, i går at sende på kabel- og satellit-tv. Det oplyser USA Today.

"Vi var forhindret i at være sammen med jer, fordi vi var uafhængige og frie. Men vi vil altid være stående, aldrig på knæ," sagde stationens præsident, Eladio Lares, i en kort erklæring til seerne.

RCTV forbereder i øjeblikket et juridisk opgør mod regeringen og dens beslutning om at nægte stationen sendeadgang til hjemmene i Venezuela. En beslutning, stationen mener skyldes, at de nægter at skrue ned for kritikken af Chavez´ ultravenstreorienterede regering. Også Reportere Uden Grænser, Human Rights Watch, den amerikanske regering og Europa-Parlamentet har udtrykt bekymring for den venezuelanske pressefrihed.

Men ifølge justitsminister Pedro Carreno er kabel- og satellit-transmissionerne et bevis på at regeringen slet ikke var ude på at lukke munden på RCTV.

"Det er en klar demonstration af, at Venezuelas regering ikke krænker nogen rettigheder. Venezuelas regering garanterer altid ytringsfriheden."

Kabel- og satelit-tv koster dog rundt regnet 20 dollars og måneden, hvilket er en betragtelig udgift for den menige venezuelaner, og når kun ud til ca. 30 procent af husstandene.

På den landsdækkende, regeringskontrollerede sendeflade er RCTV erstattet af den Chavezvenlige, TVES.

[email protected]


Kilde: