R-politiker om venstrevold: Tænk hvis det havde været nazister

Slettet Bruger,

01/12/2007

Brostenskast, angreb mod politiet og udbrændte biler. Ved hjælp af disse metoder har det autonome miljø fået stillet et hus til rådighed af Københavns Kommune. Men ville resultatet have været det samme, hvis en hvilken som helst anden gruppe havde stået bag hærværket? Nej, lyder svaret fra det radikale medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Manu Sareen, ifølge politiken.dk.

"Jeg synes, det er interessant, at det lige er venstrefløjsromantikken, voldsromantikken, vi giver længere snor. Forestil dig, at det var nynazister, der havde gjort det. Eller andengenerationsindvandrere. Dem havde vi sendt ad helvedes til," siger Manu Sareen, der er sit partis ordfører i sagen om det omstridte hus, til politiken.dk.

Knæfald
Den københavnske overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har sammen med SF, Enhedslisten og Manu Sareens eget parti besluttet at give et såkaldt ungdomshus til de autonome. Det har ført til massiv kritik fra de borgerlige partier, der ser aftalen som et knæfald til fordel for gadens parlament. Og den kritik forstår Manu Sareen udmærket godt.

"Når højrefløjen siger, at det var knæfald for de unge, forstår jeg det så inderligt godt. Hele samfundet er med på knæfaldet," siger han.

Nej til forskelsbehandling
Manu Sareen undsiger dog ikke sit eget partis støtte til aftalen. Tværtimod håber han, at de radikale vil være med til at være lige så eftergivende over for andre grupper.

"Jeg ønsker ikke, at vi skulle have gjort det anderledes med Ungdomshuset. Men jeg vil gerne gøre opmærksom på forskelsbehandlingen og gøre mine kolleger opmærksom på, om vi ikke kunne lave samme knæfald for andre grupper," siger han til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: