Qvortrups afløser har skrevet valgbrochure

Slettet Bruger,

05/11/2007

Henrik Qvortrup må holde pause som politisk kommentator til efter valget, fordi hans upartiskhed er blevet draget i tvivl. Nu viser det sig imidlertid, at hans afløser i DR-programmet "Jersild & Spin", Niels Krause-Kjær, har skrevet dele af valgbrochuren for den konservative kandidat i Esbjerg, René Offersen. Det skriver politiken.dk.

Henrik Qvortrup, der foruden at være politisk kommentator ved flere medier også bestrider jobbet som chefredaktør på Se og Hør, kom i uføre, da hans ugeblad bragte historien "Sort arbejde hos Khader". Det fik flere til at betvivle hans evne til objektivt at kommentere valgkampen, og den tidligere V-spindoktor holder nu en selvvalgt pause som kommentator til efter valget.

"Intet hemmeligt ved det"
Men Niels Krause-Kjær lader ikke sit bidrag til den konservative brochure stå i vejen for en plads over for Jens Olaf Jersild.

"Nej, jeg har lagt byline til det, så der er ikke noget hemmeligt ved det. Jeg har også fortalt det til Danmarks Radio i forbindelse med det her. Jeg har lavet et interview med Offersen og nogle spørgsmål og svar til en quiz, der kører på hans hjemmeside også," siger Niels Krause-Kjær til politiken.dk.

Ifølge Niels Krause-Kjær har han og René Offersen været private venner i mere end 25 år. Af samme grund afviser spin-vikaren at bruge sin rolle som politisk kommentater til at vurdere Offersens indsats under valgkampen.

[email protected]

Kilde: