Qureshi skoleret for SF-ledelse

Kamel Qureshi har indtil videre været fåmælt om sin rolle i to sager, hvor SF'eren er beskyldt for bedrageri

Slettet Bruger,

14/02/2008

Kamel Qureshi har indtil videre været fåmælt om sin rolle i to sager, hvor SF'eren er beskyldt for bedrageri. Men nu skal han forklare sig for SF's gruppeformand, Ole Sohn. Det skriver poltiken.dk.

I den ene sag har Kamal indrømmet at have brugt et falsk navn i forbindelse med udlejningen af værelser i en lejlighed, som han selv havde lejet. Han har nægtet, at det skulle være andet en en tilfældighed, at hans dæknavn "Oliver" er identisk med navnet på ejeren af lejligheden.

Den anden sag er tilbage fra hans tid på medicinstudiet, hvor han ifølge tidligere studiekammerater havde stjålet en opgave og afleveret den i eget navn. Sagen endte med, at Kamal Qureshi indrømmede og måtte gå et semester om.

Nu har gruppeformand Ole Sohn indkaldt Kamal Qureshi til en samtale mandag, hvor han skal give sin version af historien, forklarer Claus Perregaard, der er SF-formand Villy Søvndals personlige rådgiver.

"Ole Sohn har aftalt et møde med ham mandag, hvor Kamal skal have mulighed for at forklare sin side af sagen, og velsagtens også give et bud på, hvordan han mener, at han kan få lukket de her ting," siger Claus Perregaard til politiken.dk og understreger, at SF's ledelse tager begge sager alvorligt.

Claus Perregaard oplyser, at SF's gruppebestyrelse vil træde sammen i starten af næste uge og "forholde sig til det samlede kompleks af sager".

"På grund af vinterferien har størstedelen af folketingsgruppe fået information via sms eller kortere samtaler og ikke nødvendigvis fra Kamal selv. Så Kamal skal have en fair chance for at forklare sig, men gruppebestyrelsen skal også have en fair chance for at danne sig et overblik over, hvad der er op og ned i det her," siger Perregaard til politiken.dk.

SF's formand Villy Søvndal deltager formentlig ikke ved mødet, da han er på rejse med Udenrigspolitisk Nævn.

[email protected]

Kilde: