Putin: USA værre end Stalin

Slettet Bruger,

22/06/2007

Først var det Lenin og nu er det så Josef Stalins tur til en gang rehabilitering. For nok var han en tyran, men USA har langt værre forbrydelser på samvittigheden. Det mener Ruslands præsident, Vladimir Putin, ifølge politiken.dk. Putins synspunkter er kommet frem på et tv-transmitteret møde med en række undervisere. På mødet minder præsidenten om Stalins udrensninger, blandt andet gennem skueprocesserne i Moskva, der fandt sted for 70 år siden.

"Ja, vi har oplevet forfærdelige episoder i Ruslands historie. Lad os mindes begivenhederne fra 1937, lad os ikke glemme dem. Men i andre lande, er det fortalt, der var det endnu mere forfærdeligt," siger Putin.

Han peger på USA's krigsførelse i Asien. Atombomberne mod Hiroshima og Nagasaki i 2. Verdenskrig samt bombardementer og brug af stoffet Agent Orange i Vietnam.

"Vi har ikke brugt atomvåben mod en civilbefolkning. Vi har ikke sprøjtet tusindvis af kilometer med kemikalier eller nedkastet over et lille land syv gange så mange bomber, som faldt i den store fædrelandskrig," fortæller Putin med det russiske ord for Anden Verdenskrig.

Selv om man ikke bør glemme kommunismens forbrydelser, er der således ingen, der har ret til at få Rusland til at føle sig skyldig for dem, mener Putin. Han kritiserer samtidig russiske skolebøger, der bliver udgivet med støtte fra udlandet. Bøgernes forfattere danser ifølge præsidenten "til den polka, som andre har betalt for".

mol

Kilde: