"Public service"-tilbud til børn: Lev grønt eller dø tidligt

Australiens svar på Danmarks Radio, ABC, har lanceret et nyt tilbud til børn, et slags miljøspil, der fortæller børnene, at de bør dø tidligt, hvis...

Slettet Bruger,

04/06/2008

Australiens svar på Danmarks Radio, ABC, har lanceret et nyt tilbud til børn, et slags miljøspil, der fortæller børnene, at de bør dø tidligt, hvis de ikke skal forbruge mere end en "fair andel af jordens ressourcer".

Spillet er udformet som en række spørgsmål om børnenes forbrugsadfærd. Svarer børnene, at de ikke lever miljørigtigt, så vokser en gris, som er benævnt "dig", kulminerende med at den til sidst sprænges så blod og kødstykker kastes til alle sider.

"Du burde dø, når du er 9,3 år gammel," fortæller spillet så, hvis man har svaret gennemsnitligt på alle spørgsmål. Lever man i f.eks. et større hus end gennemsnittet, bruger flere penge eller, spiser meget kød, så falder den bevilgede levetid og mange børn vil opleve, at de slet ikke skulle have lov at blive så bange, at de kunne spille den slags spil på computeren.

Spillet er blevet kritiseret i Australien, men ABC's direktør, Mark Scott, insisterer ifølge avisen.dk på, at "hjemmesiden ikke er lavet for at fornærme nogen, men for at engagere børn i miljøspørgsmål".

[email protected]

Spil selv spillet ved at klikke her

Kilde: