Prominent muslim opfordrer til boykot af danske varer

Muslimer over hele verden skal gå uden om dansk ost, når de køber ind

Slettet Bruger,

23/02/2008

Muslimer over hele verden skal gå uden om dansk ost, når de køber ind. Det var budskabet fra e n af verdens mest fremtrædende sunnimuslimske lærde, sheik Youssef el-Qaradawi, der opfordrede til boykot efter danske aviser genoptrykning af Muhammed-tegningerne. Det beretter Ritzau.

Under fredagsbønnen sagde
el-Qaradawi, at muslimerne vil blive opfattet som svage, medmindre de reagerer kraftigt.

"
Beklageligvis begynder muslimer kraftfuldt med disse spørgsmål, men slapper så gradvist af i takt med, at de stærke tilhængere bliver svagere, og de entusiastiske tilhængere bliver dovne, sagde han ifølge Ritzau på et pressemøde, som blev transmitteret af den arabiske satellit-tv-kanal al-Jazeera.

Håber på Osama-angreb
Fredagsbønnen gav anledning til demonstrationer i flere muslimske lande. I Irak gik tusinder af shiamuslimer på gaden i byerne Najaf og Kufa.

"Der er ingen anden Gud end Gud, og Danmark er Guds fjende," råbte demonstranter i det shiamuslimske slumkvarter Sadr City i Najaf.

I Sudan samledes 200 demonstranter i hovedstaden Khartoum for at kræve, at Sudan afbryder sine diplomatiske forbindelser med Danmark. Samtidig opfordrede de til, at Osama bin Laden, lederen af terrornetværket al-Qaeda, angriber København, oplyser øjenvidner.

Også i Pakistan og Gazastriben var der fredag demonstrationer mod Danmark, skriver Ritzau.

[email protected]

Kilde: