Professor: Politikere hykler om finanskrise

Finanskrisen er de finansielle aktørers skyld, herunder bankernes, for de har været alt for grådige og uforsigtige

Slettet Bruger,

01/04/2009

Finanskrisen er de finansielle aktørers skyld, herunder bankernes, for de har været alt for grådige og uforsigtige. Sådan har det efterhånden lydt i en del måneder fra landets politikere over en bred kam, men det er rent hykleri, mener professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Politikerne "udviser særdeles selektiv hukommelse i forhold til fortiden", skriver han på sin blog på borsen.dk.

"De stod selv frem i offentligheden for 3-4 år siden og kritiserede de danske banker for at føre en alt for forsigtig kreditpolitik ... gælder den kendte 'man har et standpunkt til man tager et nyt' virkelig i 2009 og for andre end venstrefløjen?" spørger Anders Drejer.

Samtidig problematiserer han, at de politikere, som for tiden vedtager den ene hjælpepakke efter den anden, ikke stiller op og svarer på pressens spørgsmål om tiltagene.

"Når politikerne forsøger at sætte markedet og den frie presse ud af kraft, så er de nok ikke sindssygt interesserede i at konfrontere sig med os vælgere. Hvor er debatten om noget meget essentielt - hvordan kom vi ud i den nuværende krise og hvilket ansvar bærer vores politikere? Jeg er bekymret og vil gerne have nogle svar. Men de politikere, som vi selv har valgt på vores vegne, synes ikke at være til rådighed. Det ER da bekymrende, ikke?"

[email protected]

Kilde: