Private universiteter skaber sund konkurrence

Slettet Bruger,

11/07/2007

Af IKKEMIG 2

Et forslag fra regeringspartiet Venstre vil åbne for, at Danmark kan få private universiteter. Forslaget, der støttes af de Konservative og de Radikale, vil gøre det muligt for studerende at tage de offentlige uddannelsespenge, de såkaldte taxameterpenge, med over på et privat universitet. Men det er bare en måde at snige brugerbetaling ind ad bagvejen, siger formand for fagforeningen Dansk Magisterforening, Ingrid Stage.

180Grader.dk har spurgt Venstres forskningsordfører, Torsten Schack Pedersen, om det nu også kan have sin rigtighed.

Hvorfor skal Danmark have private universiteter?
"Der er en række internationale universiteter, der etablerer sig rundt i verden, og der syntes jeg det er vigtigt at vi gør klart, at det vil vi se rigtigt positivt på i Danmark, så vi kan få tiltrukket universiteter i verdensklassen og dermed kan give danske studerende bedre tilbud og skabe noget sund konkurrence," siger Torsten Schack Pedersen til 180Grader.dk.

Ingen brugerbetaling
Ingrid Stage fra Dansk Magisterforening siger, at regeringen bare forsøger at indføre brugerbetaling ad bagvejen.
"Venstre ønsker ikke brugerbetaling på danske universiteter. Hvad angår private universiteter mener vi, at de skal agere på samme vilkår som de offentlige universiteter og derfor skal der ikke være brugerbetaling," siger Torsten Schack Pedersen og tilføjer:

"Generelt synes jeg, at konkurrence er godt, hvorfor skulle vi så ikke også have det på universiteter?"

Vi har forsøgt at få fat på Ingrid Stage, der er på ferie i øjeblikket. Hvis hun ringer tilbage, vil vi naturligvis også bringe, hvad hun mener om privatisering og brugerbetaling.

[email protected]

Kilde: