Private daginstitutioner skyder op som padehatte

Der er færre børn pr

Slettet Bruger,

17/06/2008

Der er færre børn pr. pædagog, maden er økologisk, og så er der daglige udflugter. Alt hvad forældre anno 2008 kan ønske sig, og derfor skyder de private daginstitutioner - for det er dem, der tilbyder varen - i disse år op som padehatte, skriver metroXpress.

På mindre end to år er der kommet 120-130 nye private daginstitutioner, viser tal fra Daginstitutionernes Lands-Organisation. Forældrene er simpelthen så utilfredse med det offentlige tilbud, at de gerne betaler ekstra for at få et privat.

"Vi kan helt markant mærke, at mens kommunerne laver større og større børnehaver, så vil forældrene have små institutioner, hvor man føler, at der er mere plads til børnene og flere pædagoger. De private børnehaver drager stor fordel af den udvikling," siger sekretariatschef Morten Kyst fra Daginstitutionernes Lands-Organisation.

Direktøren for Institut for Fremtidsforskning, Johan Peter Paludan, mener, at vi blot har set begyndelsen.

"Vi tjener flere og flere penge. På et tidspunkt vil vi helt automatisk kræve et opgør med de offentlige børnehaver, hvis de ikke lever op til vores forventninger. Samtidig vil det være oplagt, at større virksomheder vil kunne udfylde det krav om større kvalitet til børnene. Det vil være en effektiv måde at holde på medarbejderne," siger fremtidsforsker Johan Peter Paludan til metroXpress.

[email protected]

Kilde: