Privat firma hiver unge ud af bandemiljøet

I lyset af at myndighederne angiveligt ikke gør tilstrækkeligt for at få unge mennesker ud af kriminelle bander, tilbyder det private firma "Interc...

Slettet Bruger,

25/03/2008

I lyset af at myndighederne angiveligt ikke gør tilstrækkeligt for at få unge mennesker ud af kriminelle bander, tilbyder det private firma "Interception" nu sin assistance til forældre, som er villige til at betale, skriver Berlingske Tidende.

Firmaet tager helt fysisk ud for at fjerne den unge fra bandemiljøet, dets ansatte fortæller banden, at det er slut nu, og de isolerer sig herefter i et sommerhus med den unge, fortæller Jacques Royal fra firmaet. Det sker fem-seks gange om året i samarbejde med de unges forældre.

"Vi sørger for, at alle bånd til miljøet bliver brudt. Det er ofte unge, der har været i berøring med de sociale myndigheder, men de er i et gråzoneområde, hvor politi og sociale myndigheder ikke har mulighed for at gå ind, fordi det ikke er strafbart at være medlem af en bande," siger Jacques Royal, der også er SSP-medarbejder i Høje Taastrup Kommune, til Berlingske Tidende.

Han har kendskab til endnu et firma, som tilbyder ydelsen.

"Jeg oplever, at de sociale myndigheder er angste for banderne og ikke har tilstrækkelige kompetencer til at håndtere dem. Derfor kommer vi ind som et team, der hiver de unge ud af den negative deroute," siger Jacques Royal.

[email protected]

Kilde: