Prisen på autonomhuset stiger igen - nu med 50 millioner kroner

Det bliver stadigt mere belastende for de københavnske skatteborgere, at kommunen har truffet beslutning om at lade de autonone rykke ind på Dorthe...

Slettet Bruger,

05/07/2008

Det bliver stadigt mere belastende for de københavnske skatteborgere, at kommunen har truffet beslutning om at lade de autonone rykke ind på Dortheavej. Nu viser det sig at blive en udgift i størrelsesordenen 50 millioner kroner dyrere end hidtil oplyst. Det skriver Berlingske Tidende. I aftalen, indgået mellem kommunen, Bispebjerg Lokaludvalg og Kulturhuset NV, forpligter København sig til at bygge et nyt bibliotek som erstatning for det, som de autonome indtager.

Biblioteket skal ligge på et såkaldt bydelstorv på Tomsgårdsvej, på en grund, der i dag ejes af Shell. Kilder i oliebranchen oplyser til Berlingske Tidende, at der formentlig skal et sted mellem 20 og 40 millioner kroner til for at erhverve grunden. Dertil kommer rengøringsudgifter af grunden.

S: Så må vi bruge flere penge
Partierne bag aftalen har allerede afsat 65 millioner kroner for budgettet i 2009 og 2010. De erkender nu, at dette beløb altså formentlig er alt for lavt, men det afskrækker dem nu ikke fra projektet.

"Vi mener, at den bedste samlede løsning for området vil involvere et bydelstorv. Så vi kan blive nødt til at bruge nogle flere penge," lyder det fra Socilademokraternes gruppeformand Jesper Christensen til Berlingske Tidende

Et synspunkt, der bakkes op af SF's Frank Hedegaard:

"Vi er indstillet på, at det kan komme til at koste flere penge med anlæggelsen af et torv. Der findes selvfølgelig en smertegrænse," siger Hedegaard.

Venstres leder i København, Pia Allerslev, mener dog, at udgangen på det hele kan blive, at beboere i Nordvest må leve uden deres torv.

"Når Ritt finder ud af, hvad hun har lovet, så er jeg slet ikke sikker på, at torvet bliver til noget. Så hænger Nordvest på et ungdomshus, de slet ikke ønskede, og samtidig får de ingen koncession for det," siger Pia Allerslev til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: