Pris for autonomhusballade m.m.: 144 mio. kr.

De autonomes gadekampe og hærværk, oprydningen efter dem og de planlagte offentlige udgifter til et nyt klubhus for det venstreradikale miljø i Køb...

Slettet Bruger,

14/04/2008

De autonomes gadekampe og hærværk, oprydningen efter dem og de planlagte offentlige udgifter til et nyt klubhus for det venstreradikale miljø i Københavns nordvestkvarter kommer i alt til at koste danskerne 144 mio. kr. Det viser nye tal fra Folketinget og Københavns Kommune ifølge Jyllands-Posten.

Tallet tydeliggør, at i det mindste udgiften til et nyt autonomhus burde have været sparet, mener de Konservatives førstemand i København, sundheds- og omsorgsborgmester Mogens Lønborg.

"Det er absurd. Som situationen har udviklet sig, skulle Ritt Bjerregaard have ført en hård linje og ikke forhandlet. Så havde de unge efterhånden tyet til den private fond, der ville købe et hus til dem, og så var skatteborgerne sluppet for denne gigant-regning," siger han til Jyllands-Posten.

SF's ungdomshusordfører Frank Hedegaard mener omvendt, at de store omkostninger dokumenterer, at de autonome skulle have haft et kommunalt finansieret hus tidligere, så de ikke ville have ødelagt så meget.

"Det er blevet ekstremt dyrt for København og for skatteborgerne. Derfor kan det ærgre, at vi ikke for halvandet år siden fik overbevist Faderhuset om, at vi skulle købe Jagtvej 69 tilbage eller købte et andet hus til de unge. Det havde sparet mange penge i en tid, da vi skal til at spare på det sociale område," siger Frank Hedegaard.

[email protected]

Kilde: