Pris for autonomhus: 20 millioner

Københavns Kommune skal til lommerne, hvis der skal placeres et autonomhus på Frederikssundsvejen Skole, når den lukker til sommer

Slettet Bruger,

03/02/2008

Københavns Kommune skal til lommerne, hvis der skal placeres et autonomhus på Frederikssundsvejen Skole, når den lukker til sommer. Alene ombygningen af skolen vil komme til at koste 17 millioner kroner. Det skriver Jyllands-Posten. Oven i den pris venter der kommunen en regning i form af tabte lejeindtægter fra de naboer, der skal bo i den resterende del af skolen og udgifter til at genhuse de mange københavnere, der dyrker idræt på skolen.

"Hvis man endelig vil have et ungdomshus , må man da vælge det sted, der er billigst, og hvor man generer færrest naboer. Den pris står slet ikke mål med, at vi taler om en lille gruppe forkælede unge. Og da slet ikke, når man oplever, at overborgmester Ritt Bjerregaard ikke mener, at vi i kommunen har råd til at bruge 10 mio. kr. på en midlertidig skøjtehal på Østerbro," siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) til Jyllands-Posten.

Den anden placering, der er kandidat til at huse de utilpassede unge, er den såkaldte Baunehøj-remise. Her vil prisen være fire til fem gange lavere, og de nærmeste naboer være Baunehøjbadet og Vestre Fængsel.

SF's Frank Hedegaard er en af de varmeste fortalere for Frederikssundsvej-løsningen. Han påpeger, at der er sikkerhedsmæssige problemer ved Baunehøj-remisen, da en brandvej skal gå gennem Vestre Fængsels arealer. Og prisen for at vælge den dyre løsning er ikke noget problem, mener han.

"Det er et kulturpolitisk spørgsmål. Indgår partierne en aftale, så må samme partier finde penge i budgettet," siger Frank Hedegaard til Jyllands-Posten.

Forhandlingerne om autonomhuset ventes afsluttet inden 21. februar, hvor en belejring af Københavns Rådhus er annonceret, hvis der ikke er fundet en løsning inden.

[email protected]

Kilde: