Postliberalisering nås ikke til tiden

Fra 2011 skal alle EU's postmarkeder være liberaliserede

Slettet Bruger,

15/01/2008

Fra 2011 skal alle EU's postmarkeder være liberaliserede. Men Danmark skulle efter planen være "tyvstartet" og være klar med liberaliseringen allerede fra 2009. Men ankomsten af Jakob Axel Nielsen i transportministeriet, et folketingsvalg og så endnu en ny minister i form af Carina Christensen har forsinket processen så meget, at det ikke længere er realistisk. Det skriver Berlingske Tidende efter at have talt med en række af områdets centrale aktører og politikere.

"Det er næppe sandsynligt, at vi får forhandlingerne færdig i foråret og lovgiver i efteråret. For det skal være en ordentligt gennemtænkt liberalisering frem for en forhastet liberalisering, der vil give os problemer senere," siger trafikordfører Klaus Hækkerup fra Socialdemokraterne til Berlingske Tidende.

Også den konservative ordfører Henriette Kjær tror, at muligheden for at nå liberaliseringen inden 2009 er væk. Det samme gør den radikale ordfører Simon Emil Ammitzbøll, der undrer sig over sagsgangen.

"Vi vil gerne presse på for at få forhandlingerne i gang, og det undrer mig, at det er en borgerlig regering, der på denne måde trækker en liberalisering i langdrag," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Utilstedeligt smøl
Hos Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, der har været en af de varmeste fortalere for en postliberalisering, kalder man det "utilstedeligt smøl", at man ikke er nået længere.

"Både forbrugerne og erhvervslivet bliver taget som gidsler, for med et monopol får vi ikke de rigtige priser og den rette innovation. Og vi har i forvejen så mange eksempler på for sen liberalisering af infrastruktur i Danmark, f.eks. på teleområdet og på togtransporten," siger direktør i Dansk Erhverv Kim Munch Lendal til Berlingske Tidende.

Transportminister Carina Christensen ønsker ikke at vurdere, om 2009-målet kan nås, men erklærer at der vil blive indkaldt til forhandlinger i løbet af foråret.

[email protected]

Kilde: