Postbude nedlægger arbejdet over Islam-kritisk folder

Slettet Bruger,

02/06/2007

Først var det buschaufførerne, der ikke ville have en plakat fra Dansk Folkeparti på de offentlige busser. Og nu har postbudene i Allerød i Nordsjælland nedlagt arbejdet over en folder, der forholder sig kritisk til muslimsk indvandring, skriver Jyllands-Posten.

Postbudene nægtede først at uddele folderen, men ændrede mening da de blev truet med fyring. Et af postbudene lagde dog en seddel i kundernes postkasser, hvori han tog afstand fra folderens indhold. Dette medførte en disciplinærsag, og nu har kollegerne så nedlagt arbejdet i sympati.

Den omstridte folder har Foreningen Dansk Kultur til værn om Grundloven som afsender og gør opmærksom på EU-aftaler, der øger indvandringen fra arabiske lande.

"Folderens politiske budskab er, at politikerne i EU diskret har vedtaget at indlemme ni arabiske lande i det indre marked. Vi ser det som vores pligt at gøre opmærksom på det," siger bestyrelsesmedlem i foreningen, Niels Erik Søndergård, til Jyllands-Posten.

Intet ulovligt
Post Danmarks jurister har gransket folderen uden at finde noget ulovligt i den, og Post Danmarks pressechef, Arne Kjerulf, opfordrer postbudene til at stoppe den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

"Vores udgangspunkt er, at vi ikke foretager holdningskontrol af vores kunder. Vi går ikke ind og vurderer, om vi er enige eller uenige med kunderne i deres budskab. Vi er sat i verden for at omdele de forsendelser, som kunderne beder os om, hvis de ellers holder sig inden for lovgivningen," siger Arne Kjerulf.

Formanden for 3F Nordsjælland Syd, Kurt Hansen, har tidligere sagt, at han er parat til at køre en disciplinærsag til tops og han mener, at folderen krænker postbudenes moralske grænse.

"Selv om materialet ikke er ulovligt, så er det slet skjult racistisk, og derfor har postbudene været meget pikerede. De føler, at deres moralske grænse er overskredet, fordi folderen har en hadsk signalværdi. Enkelte af dem er selv indvandrere, og flere andre har været nervøse ved at dele materialet ud i områder, hvor der bor mange indvandrere af frygt for chikane," siger han.

Hvis du ikke modtager noget post på tirsdag, behøver det ikke at være fordi dit postbud finder det racistisk. Post Danmark har nemlig besluttet at gøre Grundlovsdag til helligdag, og der vil derfor ikke blive delt post ud den dag.

mkr

Kilde: