Politisk flertal vil undersøge Kattegatbro

Slettet Bruger,

08/12/2007

En time fra Århus til København i tog lyder besnærende. Ikke desto mindre er det slet ikke, hvad Danmark har brug for rent trafikalt. Derfor kunne de 50 til 100 millioner kroner, det vil koste at forundersøge Kattegatbroen, bruges bedre på mere presserende projekter, mener Infrastrukturkommissionen. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

"Hvis vi ser frem til 2030, vil Kattegat-forbindelsen ikke kunne løse de trafikale og trængselsmæssige problemer, der er syd for Århus og over Vejle Fjord. Politisk kan man jo beslutte sig for en undersøgelse, men en ordentlig, tilbundsgående analyse, har jeg forstået, vil koste et tocifret millionbeløb, og så synes jeg hellere, at man skal bruge pengene der, hvor trængslen og problemerne er størst," siger formanden for kommissionen Birgit Aagaard-Svendsen til Jyllands-Posten.

Infrastrukturkommissionens endelige rapport foreligger først i januar, og først til den tid, vil regeringen og den konservative transportminister Carina Christensen tage stilling. Men ordføreren i hendes eget parti, Henriette Kjær, valgt i Århus, er ikke i tvivl.

"Jeg tager det ikke så tungt, at Infrastrukturkommissionen ikke synes, at en Kattegatbro er en god idé. Hvis vi vil noget med en god infrastruktur i Danmark, skal vi have en undersøgelse for at få et oplyst grundlag. Det håber jeg, at regeringen vil indse," siger Henriette Kjær til Jyllands-Posten.

Hun får opbakning stort set hele vejen rundt i folketingssalen. Til gengæld er der nogen uenighed om, hvorvidt undersøgelsen skal omfatte en jernbane- og bilbro eller kun en togforbindelse. V, K og S støtter den første løsning, mens SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er fortalere for kun at undersøge jernbaneforbindelsen.

[email protected]

Kilde: