Politimand skal måske i fængsel for vold mod journalist

Sidste år fik journalisten Ãœnsal Turan, der har boet og arbejdet i Danmark i mere end 30 år, en hovedrolle i en sag om politivold

Slettet Bruger,

19/03/2009

Sidste år fik journalisten Ãœnsal Turan, der har boet og arbejdet i Danmark i mere end 30 år, en hovedrolle i en sag om politivold. I dag resulterede efterforskningen i en tiltale mod politiet, skriver Ritzau.

Ãœnsal Turan fortalte sidste år, hvordan en politimand opførte sig voldeligt mod ham, fordi han tog billeder af flere betjente som visiterede nogle unge med indvandrerbaggrund. Ãœnsal Turan påstod, at sammenstødet eskalerede, da han nægtede at stoppe med at tage billeder og i stedet fremviste i sit pressekort. Dette fik nemlig en af betjentene til at slå Ãœnsal Turan hårdt i brystet.

"Jeg fik meget stærke smerter, og jeg var sygemeldt i 14 dage," har han tidligere fortalt ifølge Ritzau.

Politimanden fastholdt, at der ikke var tale om håndspålæggelse, men Ãœnsal Turan fremviste papirer fra skadestue og egen læge, hvilket fik statsadvokaten i København til at tiltale den 28-årige betjent for vold. Anklageskriftet fortæller, at journalisten blev slået i brystkassen med knyttet hånd.

Politimanden nægter sig ifølge Ritzau skyldig.

[email protected]

Kilde: