Politikere vil bestemme over fosterundersøgelser

Gravide danske kvinder skal i fremtiden ikke selv kunne bestemme, hvor meget de skal have at vide om det foster, de bærer i deres mave, mener et br...

Slettet Bruger,

23/10/2009

Gravide danske kvinder skal i fremtiden ikke selv kunne bestemme, hvor meget de skal have at vide om det foster, de bærer i deres mave, mener et bredt politisk flertal på Christiansborg ifølge Kristeligt Dagblad. Politikerne vil nu sætte grænser for, hvad man kan få at vide om f.eks. sygdomme via fosterdiagnoser.

"Jeg vil gerne være med til at lave en rammelovgivning. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg går fuldt ind for kvindens selvbestemmelse, men jeg kan være bekymret for, at den kan skride med pres udefra. Og vi har altså også en stor forpligtelse til at varetage det ufødte barns rettigheder," siger Venstres formand for Folketingets sundhedsudvalg, Preben Rudiengaard, til Kristeligt Dagblad.

Både Socialdemokaterne, de Konservative og Dansk Folkeparti er enige.

"Vi må gennem en bred dialog afgøre, hvilke konkrete sygdomme vi skal tillade, at der bliver diagnosticeret for," siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: