Politikere raser over løsladte terrormistænkte

To terrormistænkte udlændinge, der har fået tålt ophold og nu er på fri fod, vækker harme på Christiansborg

Slettet Bruger,

04/04/2008

To terrormistænkte udlændinge, der har fået tålt ophold og nu er på fri fod, vækker harme på Christiansborg. Både Dansk Folkeparti og de Konservative vil have loven lavet om, så de mistænkte enten kan udvises eller komme bag lås og slå. Det skriver Politiken.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har forsøgt at få de mistænkte administrativt udvist, fordi de mener, at udlændingene er til fare for landets sikkerhed. Men Flygtingenævnet kan ikke garantere for de to mænds sikkerhed i hjemlandet, og har tildelt dem tålt ophold.

Helt uacceptabelt, mener Dansk Folkepartis retsordfører og formand for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup.

"Krænkende"
"Hvis PET mener, at de to er farlige, så skal de enten udvises eller holdes bag lås og slå. Det er ikke en acceptabel situation, at man kan være terrormistænkt af PET og samtidig på fri fod," siger han til Politiken.

Hos de Konservative finder retspolitisk ordfører, Tom Behnke, det "krænkende", at de to udlændinge er på fri fod.

"Hvis de ikke kan sendes ud, så må de blive i Hotel Gitterly. Jeg kan ikke som politiker tage ansvaret for, at personer, som PET vurderer er farlige for landet, går frit rundt. Tænk, hvis der kommer en terrorhandling," siger Tom Behnke.

Lovens konsekvenser
Venstres retsordfører, Kim Andersen, siger, at det ikke er optimalt, at de to går frit rundt, men at det er konsekvenserne af loven.

"Vi ser her for første gang virkningerne af loven, og hvis det fremover viser sig, at vi får potentielle terrorister til at gå rundt i gaderne, så må vi se på det," siger han.

Hvis det er tilfældet, må loven ændres, lyder meldingen fra Dansk Folkeparti.

"Det problem skal løses nu, om nødvendigt ved en lovændring. Der er en tilsvarende sag på vej med de to tunesere, der er udvist for at planlægge drab på en karikaturtegner," siger Peter Skaarup til Politiken.

[email protected]

Kilde: