Politikere klar til at skjule flygtninge

I går blev Brorson Kirke-præsten Per Ramsdal sendt på tvungen ferie, da det kom frem, at han var villig til at skjule afviste asylansøgere

Slettet Bruger,

05/09/2009

I går blev Brorson Kirke-præsten Per Ramsdal sendt på tvungen ferie, da det kom frem, at han var villig til at skjule afviste asylansøgere. I dag står flere folketingspolitikere frem og siger, at de ville gøre det samme. Det skriver politiken.dk.

"En gang imellem skal man følge sin medmenneskelighed. Jeg ville sige kom indenfor," siger SF's fødevareordfører Kristen Touborg til politiken.dk.

Også Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen og Socialdemokraternes erhvervsordfører Orla Hav melder sig klar til ulovligheder.

"Det kommer selvfølgelig an på omstændighederne. Men tyskerne havde en dusør på min onkel under Anden Verdenskrig. Og jeg er i dag stolt over, at nogen hjalp med at skjule ham, og jeg ville håbe, at jeg kunne handle lige så uegennyttigt, hvis en iraker stod i samme situation," udtaler Orla Hav.

Ifølge politiken.dk erkender Kirkeasyl åbent, at de yder hjælp til afviste asylansøgere, der gemmer sig rundt om i Danmark. Et netværk bestående af advokater, læger, jordemødre, socialrådgivere og almindelige, private borgere hjælper flygtningene med deres liv på flugt.

Siden politiets aktion i Brorson Kirke har Kirkeasyl oplevet en markant stigning i antallet af henvendelser fra folk, der gerne vil hjælpe. Nu melder folketingspolitikere sig altså også klar til at støtte initiativet og det irriterer Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.

"Jeg har længe haft en fornemmelse af, at nogle har hjulpet de illegale flygtninge. Men at først Kirkeasyl og dernæst flere politikere melder sig på banen, forarger mig. Jeg vil nu henvende mig til justitsministeren og spørge, om det ikke er noget, politiet burde se nærmere på," siger Skaarup til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: