Politikere kritiserer Islamisk Trossamfund for deltagelse i demonstration

Da den totalitære islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir fredag arrangerede demonstration imod ytringsfriheden gennem København, gik talsmanden f...

Slettet Bruger,

19/02/2008

Da den totalitære islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir fredag arrangerede demonstration imod ytringsfriheden gennem København, gik talsmanden for Islamisk Trossamfund, Kassem Ahmad, side om side med Hitzb ut-Tahrirs leder, Fadi Abdullatif. Det gjorde Ahmad, selvom han få dage forinden havde opfordret til fredelig dialog, mens Abdullatif omvendt brugte sin demonstrationstale til at true Vesten:

"Vesten bør vide, at muslimerne er ved at fravriste deres politiske vilje fra dem og den dag, kære muslimer, vil der bliver gjort regnskab for alt det, vi ikke har glemt," lød det bl.a. fra Fadi Abdullatif.

Derfor undrer flere danske politikere sig ifølge Jyllands-Posten over Islamisk Trossamfunds deltagelse i demonstrationen.

"Det er jo en fuldstændig pervers trussel, der bliver fremsagt. Hvis Islamisk Trossamfund vælger nogle talsmænd, der sympatiserer med Hizb ut-Tahrir og deltager i demonstrationer, hvor sådan noget bliver sagt, mister trossamfundet en stor grad af troværdighed for mig," siger Socialdemokraterenes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, til Jyllands-Posten.

De Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, mener, at det bliver svært at gå i dialog med Islamisk Trossamfund, når menighedens talsmand deltager i den slags demonstrationer.

"Det er meget ødelæggende, at Kassem Ahmad deltager i en sådan demonstration. Islamisk Trossamfund kommer til at fremstå som utroværdigt. Det betyder, at vi politikere, der egentligt gerne ville bruge medlemmer af trossamfundet som nogle, man kunne føre en dialog med, tager afstand fra det, når talsmanden på den måde aktivt deltager i en demonstration, der netop opfordrer til at omstyrte det danske demokrati," siger Henriette Kjær.

Kassem Ahmad nægter, at han har gjort noget forkert, og han vil ikke tage afstand fra Fadi Abullatifs trussel.

"Det var en velorganiseret demonstration, og den var fuldt ud lovlig. Selv om vi selvfølgelig er uenig med Hizb ut-Tahrir om nogle ting, var budskabet klart og tydeligt: Vi vil ikke finde os i latterliggørelsen af profeten. Det var en demonstration, som var åben for alle muslimer, der ønskede at protestere, og derfor gik jeg med. Men vi havde sagt nej til at holde taler, for det var Hizb ut-Tahrirs demonstration," siger Kassem Ahmad.

Tager du afstand fra indholdet i talerne? spørger Jyllands-Posten.

"Jeg tager ikke afstand fra noget som helst. Men Hizb ut-Tahrir har en dagsorden; vi har en anden i Islamisk Trossamfund. En ting har vi dog til fælles: Vi protesterer mod disse tegninger. Andet er det ikke."

[email protected]

Kilde: