Politikere foreslår kvote for børn med diagnose i skolerne

Antallet af københavnske børn med en eller anden diagnose på deres adfærdsvanskelighed - f

Slettet Bruger,

28/09/2009

Antallet af københavnske børn med en eller anden diagnose på deres adfærdsvanskelighed - f.eks. ADHD - er nu så stort, at de Radikale i København foreslår kvoter for dem i folkeskolens klasser, skriver Politiken.

"Vi bliver nødt til at tage et opgør med rummelighedsbegrebet og tanken om, at der er plads til alle i den københavnske folkeskole," siger Kasper Johansen, som er uddannelsesordfører for de Radikale i København, til avisen og fortsætter:

"Mange børn med diagnoser har en meget udadreagerende adfærd, og den bliver kun forstærket, hvis de ikke får den rigtige støtte. De slider deres omgivelser ned. Vi ser klasser, der bliver ødelagt, og hvor de ressourcestærke familier flygter fra."

Kasper Johansen kender selv til klasser med fire diagnosebørn, men fremover skal der højst være to børn med en diagnose i hver klasse, foreslår de Radikale. Socialdemokraterne i Borgerrepræsentationen er enige, mens SF's skoleborgmester, Bo Asmus Kjeldgaard, er modstander:

"Man kan ikke gøre det så rigidt, for hvad er en diagnose? Sådanne børn kan også være indadvendte og sidde for sig selv, mens andre børn, som er meget aktive og udadvendte, ikke har nogen diagnose," siger han til Politiken.

[email protected]

Kilde: