Politikere: Embedsmænd hjalp Løkke med at snyde

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) fik hjælp af sine embedsmænd, når han som amtsborgmester i Frederiksborg Amt tørrede private regninger af p...

Slettet Bruger,

17/05/2008

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) fik hjælp af sine embedsmænd, når han som amtsborgmester i Frederiksborg Amt tørrede private regninger af på skatteyderne. Sådan lyder beskeden fra tre medlemmer af amtets daværende økonomiudvalg, Finn Hansen (K), Uffe Thorndahl (tidligere K), og Conny Dideriksen (S) ifølge Nyhedsavisen.

I en skriftlig udtalelse kritiserer de finansministerens udtalelser i DR's "Ærlig Talt", torsdag aften, hvor Løkke bl.a hævdede, at "alle amtsrådsmedlemmer var bekendt med alle bilagene." Men det er en "lodret løgn", skriver de tre politikere og retter en skarp kritik af to af Løkkes daværende embedsmænd, nemlig amtsdirektør Jeanette Birkelund og kontorchef Inge Hune.

"Vi havde ingen indsigt i og fik ingen information om, at Lars Løkke Rasmussen brugte skatteydermidler til private formål," skriver de tre politikere ifølge Nyhedsavisen og fortsætter: "Vi vidste ikke, at administration og revision havde godkendt hans udgifter til måltider i weekenden, når han gik ud og spiste alene. Vi vidste ikke, at kontorchef Inge Hune havde godkendt entréudgifterne til natklubben Crazy Daisy i Herning og personligt bogført udgiften som 'fortæring'."

Pligt til at sige fra
De tre nordsjællandske politikere, der alle tidligere har været skarpe kritikere af Løkke, skriver, at hvis de var blevet retvisende informeret om den nuværende finansministers bilag, havde de "naturligvis afvist disse udgifter som ulovlige og dermed uvedkommende for skatteyderne."

Ifølge lovgivningen har embedsmænd pligt til at sige fra, hvis folkevalgte politikere bryder regler, love og retningslinjer.

Det var i går ikke muligt for Nyhedsavisen at få en kommentar fra hverken Jeanette Birkelund eller Inge Hune.

[email protected]

Kilde: