Politikens bestyrelsesformand: Ingen kvindekvote hos os

Af Ole Birk OlesenPolitiken kræver på lederplads flere kvinder i virksomhedernes bestyrelser

Slettet Bruger,

15/03/2008

Af Ole Birk Olesen

Politiken kræver på lederplads flere kvinder i virksomhedernes bestyrelser. Mindst 40 procent, fastsat via en kvote, for virksomheder gør det ikke af sig selv, slår lederskribenten fast. Men forslaget møder ikke opbakning hos Politikens egen bestyrelsesformand, Jørgen Ejbøl, der sidder for bordenden i en bestyrelsen med kun 25 procent kvinder, hvoraf to af de tre er medarbejdervalgte.

Bør I have nogen flere kvinder?
"Det tør jeg ikke sige. Det kommer helt an på, hvilke kvaliteter vi søger. Vi gør ikke tingene op i procenter," siger Jørgen Ejbøl til 180Grader.dk.

Så du synes ikke, det er en god idé med kvoter?
"Nej."

Politikens lederskribent mener, at når kvinder udgør halvdelen af befolkningen, så bør de også udgøre i hvert fald 40 procent af bestyrelsesmedlemmerne i erhvervslivet. Hvad siger du til det?
"Det synes jeg ikke. Man kunne da have en situation, hvor en bestyrelse bestod udelukkende af kvinder, hvis de var de bedste i den pågældende situation. Så jeg går ikke ind for kvoter."

Der er ingen af jeres mandlige bestyrelsmedlemmer, som skal ud her og nu for at skaffe plads til kvinder?
"Nej, vi har lige bragt en kvinde ind."

Men det er jo ikke nok til at leve op til de 40 procent.
"Nej, men hvem siger 40 procent?"

Det gør Politiken i sin leder.
"Ja ... Det skal Politiken da have lov at mene. Jeg er sikker på, at vore andre aviser mener noget andet, men det skal jeg ikke gøre mig klog på," siger Jørgen Ejbøl.

[email protected]

Kilde: