Politiken skærer ned

Slettet Bruger,

03/10/2007

Gratisavis-krigen rammer nu også Politiken, der udgiver gratisavisen 24timer. Tidligere på året måtte Det Berlingske Officin kaste håndklædet i ringen og opgive udgivelsen af sin gratisavis, Dato.

Prisen for at holde 24timer på gaden har kostet Politiken så mange penge, at sparekniven nu hvæsses i hjørnekontoret på Rådhuspladsen.

"Det er ikke sjovt at spare, men for at sikre en sund økonomi og fortsat udvikling af Politiken også i 2008 og frem, er vi gået i gang med at se på omkostningerne," siger chefredaktør Thøger Seidenfaden til sin egen avis.

De store udgifter ligger i lønningerne, og derfor betyder sparerunden, at der varsles fyringer i den kulturradikale højborg.

"Da en stor del af vores omkostninger er løn, betyder det desværre også, at vi kommer til at sige farvel til et antal medarbejdere. Det skal selvfølgelig foregå på en ordentlig måde. Planen er, at besparelserne skal være afklaret og på plads i løbet af kort tid," siger Seidenfaden.

Tøger Seidenfaden understreger, at det ikke kun er redaktionen, der rammes af besparelserne, som Politiken selv kalder "spareøvelsen". Han skønner øvelsen til at blive på omkring 3 procent af de samlede omkostninger.

[email protected]

Kilde: