Rød Ungdom: Politiken-ansat opfordrer til autonom-vold

Slettet Bruger,

06/10/2007

Af IKKEMIG 2

På dagbladet Politiken støtter en medarbejder angiveligt voldelige overfald i forbindelse med besættelsen af Grøndalsvænge Allé 13. I et debatindlæg på den venstreradikale gruppe Rød Ungdoms hjemmeside skriver en bruger kaldet "molotov bent", at området omkring Grøndalsvænge Allé "ikke er helt så velegnet til kamp som det mere centrale Nørrebro", og der opfordres også til at komme "ud og samle flasker og en tur på tanken", angiveligt for at købe benzin til molotovcocktails.

Rød Ungdom hævder, at indlægget kommer fra en IP-adresse, der tilhører Politikens Hus på Rådhuspladsen 37 i København, og at det er udtryk for pressens ønske om at hidse en stemning op.

"Det her er et ekstremt eksempel på den danske presses generelle forsøg på at skabe en opildnet stemning omkring aktionen G13. Den ikke-voldelige stil, der er lagt op til i initiativet er forsøgt ignoreret af skandalehungrende journalister," siger Rød Ungdoms webmaster, Laurids.

Politiken: Ked af det
Rød Ungdom beskriver sig selv som en ungdomsorganisation, der arbejder for "en bred og folkelig revolution", der skal erstatte "den kapitalistiske stat" med "et nyt socialistisk samfund".

Chefredaktør på Politiken, Stig Ørskov, fremhæver, at det med de foreliggende informationer er umuligt at sige, hvem der har skrevet indlægget.

"Men jeg er da ked af det, hvis folk bruger vores system til at komme med opfordringer til voldelige eller ulovlige handlinger," siger Stig Ørskov til 180Grader.dk.

Hvis det skulle vise sig, at der er tale om en Politiken-ansat, der har skrevet det her indlæg, hvad vil konsekvenserne så blive for vedkommende?
"Det er simpelthen for tidligt at sige noget om. Jeg er nødt til at vide mere om, hvad der er foregået i den her sag, før jeg kan sige mere."

Opdateret 15.18.

[email protected]

Kilde: