Politiforbund: Betjentes fejl skal være uden konsekvenser

Lovens lange arme kan ikke forventes at tage ansvar for egne brølere, med mindre de garanteres, at det er helt omkostningsfrit

Slettet Bruger,

11/06/2008

Lovens lange arme kan ikke forventes at tage ansvar for egne brølere, med mindre de garanteres, at det er helt omkostningsfrit. Det er synspunktet hos formanden for Politiforbundet, Peter Ibsen.

"Politifolk er generelt tilbageholdende med at give oplysninger, det må vi indrømme. Med frit lejde kunne vi begynde at lære af fejlene," siger Peter Ibsen til Berlingske Tidende.

Udtalelsen kommer efter en sag, hvor en fire anmeldelser om formodet vold mod en kvinde blev ignoreret af Københavns Vestegns Politi. Senere samme dag blev kvinden slået ihjel, men ingen politifolk har villet vedkende sig, at de traf beslutningen om, at der ikke skulle gøres noget ved anmeldelserne. Chefpolitiinspektør Ib Meng fra Vestegnens Politi har hævdet, at det ikke er muligt at finde de ansvarlige betjente:

"Vi er startet de mest oplagte steder - som anmeldelse og visitation og vagtcentralen - men her husker ingen umiddelbart samtalerne," har han sagt.

Sagen er blot en blandt mange om svigt eller overtrædelse af regler fra politiets side, som ender i påstand mod påstand eller med, at betjentenes hukommelse svigter og sagen må opgives, skriver Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: